Udtalelser
Kundeudtalelser
Nyreforeningens pårørendefælleskab
Et nærværende foredrag med relevant fagligt indhold, fyldt med gode pointer og brugbare eksempler, som alle kunne relatere til. Karen italesatte de bekymringer forældre til at alvorligt sygt barn kan opleve på en håndgribelige og omsorgsfuld måde, så man følte sig anerkendt og mødt med respekt i ens udfordrende situation.
Lene Beck Holm, vært for Nyreforeningens pårørendefælleskab
Lægesekretærer Konferencen 2023
“Et meget medrivende foredrag. Lægesekretærer møder hele tiden patienter og pårørende i alvorlige forløb. Karens indlevende fortælling gav et indblik i den følelsesmæssige rejse i sådan et forløb og en forståelse af, hvilken forskel personalet kan gøre. Som pårørende til en datter, der på et tidspunkt var alvorligt syg, rørte det mig også personligt, da vi først flere år efter fik bearbejdet vores forskellige måder at håndtere kriser og oplevelsen af sundhedsvæsenet.”
Jørn Lykkegaard Uddannelseskonsulent og underviser
Aarhus Business College, Handelsfagskolen
Nyreforeningens pårørendegruppen for nyresyge i Viborg.
”Det var super foredrag og alle var begejstrede og fik noget med hjem. Der var en livlig snak omkring bordene efter foredraget, som fortæller mig at dit indlæg var inspirerende og yderst aktuelt.”
Gitte Meyer, vært for pårørende nyreforeningen.
Seneste foredrag
AALBORG UNIVERSITETSHOSPITAL, Temadag “Hospital i børnehøjde”
Døgnafsnit for Børn og Unge / Klinik Anæstesi, Børn, Kredsløb og Kvinder
Nyreforeningen, middelbart/Nyborg Lokal afd.
lægesekretærer konferencen 2023, Aarhus Business College, Handelsfagskolen
Nyreforeningen, Viborg Lokal afd.
Sorg & Sygdom
Foredrag
Foredrag om sorg & sygdomsorg
I foredraget uddyber vi begrebet ”sygdomssorg” når er sorgen er udløst grundet svær sygdom og fordi vores livsmuligheder er blevet begrænset og forandret. Sygdom ændrer vores livsvilkår og eksistensgrundlaget bliver truet. I disse livskriser kan vi opleve værdiskub og de store forandringer tvinger os til at vækste som mennesker. Vi har ikke færdighederne til at håndtere situationen, så dem må vi tilegne os i en hulans fart for at kunne følge med og lindre vores lidelse.
Derfor er viden om sygdomssorgs narrativ enorm vigtig, når man bliver sorgramt eller arbejder med mennesker der er berørt af forandrende livskriser ved alvorlig sygdom.
Foredraget tager publikum gennem ”sygdomssorgens” forskellige aspekter og forklare hvordan vi kan intrigere og gøre brug af den viden om denne, i de alvorlige sygdomsforløb. Undervejs vil publikum få indsigt i de forskellige sorgreaktioner og hvorfor det er vigtigt at have kendskab til dem for, at kunne mestre at navigere i sorgen spor. Er du pårørende, kollega, fagpersonale eller selv ramt af sygdom og sorg, så vil dette foredrag give dig værdifuld ny uvurderlig indsigt som du kan bringe i spil med det samme.
Med andre ord, dette foredrag vil ændre din opfattelse af hvad sorg dækker over i forbindelse med alvorlig sygdom, sorg og livskriser.
Pris & Målgruppe:
- Foredraget henvender sig til efterladte, foreninger eller til relevante faggrupper inden for sundhedssektoren og det offentlige.
- Varighed: 45 min. – 1,5 time
- Pris: Efter aftale
Familielivet med alvorlig sygdom
Foredrag
Hvordan er det at leve med alvorlig kornisk sygdom, hvilke konsekvenser har det for den enkelte og de pårørende? Hvordan hjælper og støtter man bedst familien som fagperson og hvordan forholder man sig som pårørende, når en ven eller kollegaer bliver ramt af alvorlig sygdom eller kronisk og livstruende.
Med afsæt i min egen families baggrund, hvor vores datter får konstateret kræft, gennemgår et kemoforløb og levertransplantation, skræddersyes foredraget så det passer målgruppens interesser.
Foredraget handler om vores families rejse, mødet med sundhedsvæsnet og vores datters sygdomsforløb. Hvordan det påvirkede vores tilværelse og hvilken indflydelse det har haft på vores liv nu og i fremtiden – og giver gode råd til, hvordan man kan klare en svær hverdag og rejse sig igen.
Foredraget henvender sig til private, foreninger eller til relevante faggrupper inden for sundhedssektoren og det offentlige.
Pris & Målgruppe:
- Unge & voksne
- Varighed: 45 min. – 1,5 time
- Pris: Efter aftale
Organdonation
Foredrag
Hvor mange danskere har taget stilling til organdonation, hvordan kan vi forbedre organdonation i Danmark og kan vi nedbringe ventetiden på ventelisten til et nyt organ?
Dét og mange andre spørgsmål og fakta kaster jeg lys over i mit foredrag om organdonation, hvor du også kan høre min personlig beretning om, hvordan det er at være på ventelisten til en organtransplantation og blive klogere på hvorfor det er så vigtigt, at vi alle tager stilling til organdonation og får talt med vores nærmeste om vores valg.
Foredraget skræddersyes efter behov og særlige interesseområder og kan også handle om den politiske situation i Danmark og om hvad der fik min mand og jeg til at stifte patientforeningen Organdonation – ja tak, efter vores egen datter kom på ventelisten til et nyt organ. Her fortæller jeg om foreningens arbejde for at forbedre organdonation for os alle sammen i Danmark og vilkårene for familier med organsvigt samt om det politiske arbejde nu og i fremtiden.
Foredraget henvender sig til private, foreninger eller til relevante faggrupper inden for sundhedssektoren og det offentlige, men findes også I en version til både børn og unge, hvor vi kommer mere ind på organernes funktion, hvorfor det er vigtigt, at vi tager stilling til organdonation, hvordan organdonation redder liv og så quizzer vi om, hvem der ved mest om organdonation.
Pris & Målgruppe:
- Børn, unge & voksne
- Varighed: 45 min. – 1,5 time
- Pris: Efter aftale