Karen Heidelbach

Min personlige erfaring med livstruende sygdom hos pårørende, kombineret med uddannelsen som coach og sorgvejleder, gør mig i stand til at forstå og støtte familier gennem sygdomsforløb med alvorlig kronisk sygdom.

Baggrund

Her kan du læse om min baggrund og personlige erfaring med alvorlig, livstruende og kronisk sygdom.

I 2014 rammer en tragedie vores familie, da vores datter på 18 måneder får konstateret leverkræft. Vores trygge liv vi kendte blev med et forandret og tilværelsen blev sat på pause. Vi blev isoleret og trådte ind i en helt ny verden, da sygdommen indtog vores liv. Jeg fik øjeblikkeligt sygeorlov, måtte forlade mit drømmejob, hvilket påvirkede vores socialliv, vores fremtid og truede vores eksistensgrundlag og ændrede vores grundlæggende livsopfattelse.

Efter et længere forløb med to slags kemo behandling og 8 måneder på ventelisten til en transplantation, blev  min datter levertransplanteret i 2015. Det blev starten på et nyt langt sygdomsforløb og vi måtte forholde os til, at vores datter ville være behandlingskrævende resten af hendes liv. Det betød, at vi måtte acceptere et andet liv og leve med en sorg over, at livet aldrig ville blive det samme igen. Det var på samme tid, at jeg oplevede en stor sorg, da jeg desværre pludselig mistede min far, året efter min storebror og i 2019 min mor efter længere tids sygdom. Derfor har jeg selv erfaret hvordan tab, sorg og sygdom, og ikke mindst ændrede livsvilkår, rammer os og sætter dybe spor i vores liv.

Jeg ved, hvor hårdt det er, ikke kun at miste men også at leve med frygten er for at miste og de følelsesmæssige belastninger kan tynge hele familien – og ikke mindst den fortvivlelse og ensomhed, der til tider kan overvælde en. End ikke ens bedste ven eller ens forældre kan forstå hvad man gennemgår. Det er ganske enkelt umulige for andre at sætte sig i ens sted.

Det er selvsagt en vanskelige situation at stå i en livskrise og håndtere, at man selv eller ens kære bliver alvorligt syg og jeg ved hvor vigtigt det er, at den rette støtte er tilgængelig når der er behov for det og at hjælpen kommer fra en professionel fagperson, der samtidig har kendskab fra at været i samme situation og forstår hvad man gennemlever.

Med afsæt i personlig erfaring fra egen livskrise og sorg over ændre livsvilkår, jeg har specialeret mig at hjælpe menneske med at forstå deres reaktioner på krisens og sorgens mekanismer og har dedikere min karriere og arbejdsliv på at hjælpe familier, der kommer i samme situation som vores.

Det er mit ønske, at gøre en forskel og hjælpe mine klienter med at få en bedre hverdag med mere tryghed og livskvalitet ved, at støtte dem og give dem nye redskaber og resurser til at kunne håndtere de individuelle udfordringer man kan opleve i sygdomsforløb. Sammen skaber vi et trygt fundament og der kan danne fodfæste og mere ro, glæde og stabilitet i deres alvorlige situationer som fx livskriser og sygdomsforløb.

Jeg er uddannet coach hos Sofia Manning og certificeret sorgvejleder fra seminar.dk og derudover har jeg en lang række relevante kurser og seminarer fra bl.a. Center for frivilligt socialt arbejde og seminar.dk indenfor bl.a.:

  • Krise psykologi v/Henrik Lynge samt div. webinar
  • Kursus Narrativt traumearbejde & Kursus Narrativ Samtalepraksis, Nordjysk Center for Supervision
  • Håb og motivation v/Cand. psych. aut. Ebbe Lavendt
  • At være pårørende til mennesker med livstruende sygdom – v/DEFACTUM & REHPA – Videncenter for rehabilitering og palliation.
  • Sorg hos børn og unge v/Atle Dyregrov – specialist i børn og unges sorg.

Jeg startede Cancerfamilie.dk og skrev mit første blogindlæg i 2015, fordi jeg ville inspirere og give håb til  andre og brændte for at hjælpe andre ved, at fortælle vores historie og ved at dele ud af personlige erfaringer om livet som cancermor. Mine artikler er delt af Børnecancerfonden og jeg har samarbejdet med Kræftens Bekæmpelse om, at sætte fokus på børnekræft.

I starten af 2021 lancerede jeg min Coaching og konsulentvirksomhed “Karen Heidelbach” – og søsatte på Instagram profilen ”Kroniske Kids” et netværksforum for forældre til kroniske syge børn. Jeg har medvirket i forskellige TV udsendelser bl.a. på TV 2 Nyhederne, Go’ Morgen og Go’ Aften Danmark samt i DR Aftenshowet og deltaget i diverse debatprogrammer om organdonation og vigtigheden af mæslingevaccine på flere radiokanaler og medvirket i podcasts.

Jeg har gjort det til min hjertesag, at udtalte mig om emner, der sætter fokus på familier med alvorlig sygdom og børn i den sårbare risikogruppe er relevante for familier med kroniske syge børn unge og voksne og  er taknemmelig for at have delt vores families historie i bl.a. Berlingske tidende, Kristelig Dagblad, ALT for damerne, FEMINA mf. for at have bidraget til øget forståelse og kendskabet til konsekvenserne for familielivet med alvorlig sygdom i familien.

Privat har jeg to børn og gift med min mand Lasse, som jeg har stiftet patientforeningen Organdonation – ja tak! sammen med, og hvor jeg har arbejdet som frivillig projektleder, koordinater og som ansvarlig for kommisionsudvalgets arbejde ifm. uddeling af foreningens legater, og deltaget i patientforeningens bestyrelsesarbejde.

CV

Uddannelser og kvalifikationer
 

Beskæftigelse

2022 –  Coach, sorgvejleder, konsulent og foredragsholder
www.karenheidelbach.dk
2019 – 2021 Blogger
www.cancerfamilie.dk
2015 – 2021 Stifter & frivillig projektleder
Patientforeningen Organdonation – ja tak!
2014 – 2020 Forældreorlov med alvorligt sygt barn
Jeg har passet min datter, da hun fik konstateret kræft i leveren og efterfølgende gennemgik en levertransplantation.
2013 – 2014 Sekretær – Familie & beskæftigelsesforvaltningen
Aalborg Kommune
 

Uddannelse

2020 Coach
Sofia Manning
2019 Certificeret Sorgvejleder
Seminarer.dk
2011 – 2012 Sundhedsservicesekretær
Aalborg Handelsskole
 

Foredrag, kurser & seminarer

   
Nov 2023 Kursus Narrativt traumearbejde, Nordjysk Center for Supervision
Mar 2023 Sorg Konferencen 2023, Det Nationale Sorgcenter
Sep 2023 Kursus Narrativ Samtalepraksis, Nordjysk Center for Supervision
Nov 2022

 

Børne – og unge sygepleje Symposium, Aarhus Universitetshospital. B.la. oplæg om “Refraing the fokus from a family-centred to a child centered care approach”.

 

Okt 2022 At klarer sig på trods – Psykologisk resilliens og krisehåndtering
Aalborg Universitet
v. Renarte Kis,cand.pæd.psych, Marster of Positive Psychology
DEC 2020 Sorg hos børn & unge [Seminarer.dk]
Seminar v/Atle Dyregrov – specialist i børn og unges sorg
OKT 2020 Forstå kriseramte mennesker [Center for frivilligt socialt arbejde]
Webinar v/Psykolog Henrik Lynge
SEP 2020 Den gode samtale [Center for frivilligt socialt arbejde]
Webinar v/Psykolog Henrik Lynge
SEP 2020 Psykologien i Corona [Center for frivilligt socialt arbejde]
Webinar v/Psykolog Henrik Lyng og psykotraumatolog Ziggie Mai Vesterlund
AUG 2020 Pårørende, den usynlige hær [Aalborg Folkeuniversitet]
Forelæsninger om pårørendes rolle og betydning for individet og samfundet.
AUG 2020 At være pårørende til mennesker med livstruende sygdom
[DEFACTUM & REHPA Videncenter for rehabilitering og palliation]
Fokus på de pårørende og deres rolle i rehabiliterings- og palliationsindsatser
APR 2020 Samtaleteknik i forhold til sårbare brugere under Corona
[Center for frivilligt socialt arbejde]
Webinar v/ Psykolog Henrik Lyng og psykotraumatolog Ziggie Mai Vesterlund
OKT 2019 Hjælp mennesker i krise [Center for frivilligt socialt arbejde]
Grundkursus i krisepsykologi – Weekendkursus v/Henrik Lynge
MAR 2019 Håb & motivation [Center for frivilligt socialt arbejde]
Weekendkursus v/Cand. psych. aut. Ebbe Lavendt
MAJ 2019 Bisidderkursus [Center for frivilligt socialt arbejde]

Interesseret i coaching, foredrag eller konsulentarbejde?

Så bestil tid til coaching eller skriv til mig, hvis du ønsker, at vide mere om mine foredrag eller mit konsulentarbejde.